Marts 2019
27.
Referat fra generalforsamlingen 14. marts 2019
Godkendt referat fra generalforsamlingen kan ses her.
13.
Godkendelse af kørsel med terminal traktor
Godkendelse fra Sydøstjyllands Politi af områderne benævnt T1, T2 T4, T5 og T6 i Taulov, 7000 Fredericia som åbent havne- og terminalområde.
Der er en enkelt begrænsning i godkendelsen. Der må ikke foretages kørsel med terminaltraktor på Skærbækvej i Taulov ved områderne på hverdage mellem kl. 6.00 og kl. 9.00, samt mellem kl. 15.00 og kl. 18.00. Læs mere her.
Oktober 2017
4.
Transportcenter vil parkeringsproblemer til livs - her er udfordringerne

Parkeringsproblemerne i DanmarkC skyldes til dels overnattende chauffører og dels vognmænd, der efterlader trailere, læs mere her.

August 2017
29.
Transport og logistik temadag i Trekantområdet
Digitalisering og ny teknologi åbner op for nye muligheder for at forbedre virksomhedens konkurrenceevne og give kunderne endnu bedre service. Men det kræver prioritering, og så er det vigtigt, at medarbejderne er rustet til digitaliseringen, så brug fremtiden som konkurrenceparameter i din virksomhed. Læs mere her
25.
Transportens Dag
IBC i Fredericia, Middelfart og Kolding har valgt at holde Transportens Dag, hvor interesserede elever kan komme ud til virksomheder, følge en speditør, hvor eleven hører om virksomheden, branchen, arbejdsopgaver, gøremål og får indblik i hverdagen. 
Læs mere her
Marts 2017
30.
Generalforsamling 2017
Her finder du referatet fra generalforsamlingen afholdt d. 23 03 2017
Oktober 2016
20.
Ny p-plads skal løse uhumsk problem med henkastet affald og friluftstoiletter
For at undgå ureglementeret parkering, henkastet affald, opkørte vejsider mm. er der nu indrettet en ny parkeringsplads i Taulov. Læs mere i artiklen
7.
P-plads kort er nu klar
Business Fredericia har i samarbejde med Fredericia Kommune, ADP og TTC etableret en midlertidig parkeringsplads for lastbilchauffører primært i DanmarkC-området samt. 
Kortet er til uddeling til lastbilchauffører, der enten måtte holde rundt omkring i området eller lige har afleveret noget gods hos jeres virksomhed og venter på næste køretur.
Se mere her
 
September 2016
23.
Transport forening ønsker flere penge til DanmarkC
Der er behov for flere penge til DanmarkC området, forudser foreningen Taulov Transport Center. Læs mere i artiklen
14.
Politikere har sat penge af til bedre trafikforhold i DanmarkC
Kommunen vil udbygge mulighederne for at køre med modulvogntog og særtransporter, så der er afsat fire millioner kroner til projektering i 2017 og fuld implementering i 2018. Læs mere i artiklen
August 2016
29.
Opgiver overvåget p-plads: Chauffører vil ikke betale for egen sikkerhed
Kun meget få udenlandske lastbilchauffører og deres vognmænd er tilsyneladende interesseret i at betale for deres egen eller chaufførernes sikkerhed, hvorfor ADP opgiver byggeriet af en security park. Læs mere i artiklen
26.
Bedre skiltning på vej i Taulov Transportcenter
På netværksmødet afholdt onsdag den 24 august, kunne Nils Skey fortælle, at en bedre og mere tydelig skiltning er på vej til Taulov Transportcenter. Læs mere i artiklen
11.
Tag bussen på arbejde i DanmarkC
Mandag d. 8/8 var der premiere på en ny buslinie ud til DanmarkC.
Læs mere i artiklen
9.
Omskoling giver job i transportbranchen
14 ud af 15 arbejdsløse, der i foråret blev omskolet til transport- og logistikbranchen, har nu fast job.
Læs mere i artiklen
Juni 2016
29.
Nye arbejdpladser i Fredericia bliver især inden for disse brancher
Tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering forudser, at der er 361 nye arbejdspladser på vej til Fredericia frem til udgangen af 2017. De mener især det er inden for transportbranchen.

Læs mere i artiklen
22.
Guide til ansøgning om optagelse på modulvogntogsnettet
Fredericia Kommune har lavet en guide til ansøgning om optagelse på modulvogntogsnettet kan du downloade her.

Link til ansøgningsskemaet finder du her og kort over eksisterende modulvogntogsnet finder du her.
15.
Kommunen vil investere 15 milliarder i byudvikling - stor konference skal lokke investorer til
Erhvervsudviklingsprojektet, DanmarkC, har mærket vækst nu, men der vil være yderligere vækst i fremtiden, både inden for byudvikling og for erhvervet i DanmarkC. 
Den 3. november bliver der afholdt en konference i Fredericia, der skal sætte fokus på den omfattende omstillingsproces, og tiltrække investorer fra ind- og udland til byen.

Læs mere i artiklen
Maj 2016
27.
Nye veje på vej i DanmarkC
I Dronningens Kvarter skal der anlægges flere adgangsveje, til en værdi af 4,8 mio. kr.  
Læs mere i artiklen
April 2016
19.
Taulov tiltrækker investeringer: Applus Bilsyn køber FM Bilsyn
Applus Bilsyn har øjnet Taulovs rivende udvikling, samt det voksende markede for syn af større køretøjer i Fredericia og omegn. Fra d 1 juli overtager de FM Bilsyn, læs artikel
12.
Virksomheders indtog ved transportcenter skaber store trafikale udfordringer
Når de to store aktører flytter til Taulov i løbet af 2016, vil det øge mængden af trafik betydeligt. Formanden for TTC, Nils Skeby, forudser udfordringer, hvorfor der er behov for nye og bredere veje flere steder. Læs mere i artiklen
Marts 2016
18.
Fredericia skal være landets midtpunkt for vækst
Business Fredericia præsenterede tirsdag aften foreningens ambitiøse mål for byens nuværende og kommende erhvervsliv. Læs mere i artiklen og siden her.
Februar 2016
5.
Udsigt til lavere afgifter glæder erhvervslivet
Erhvervslivet i Fredericia kan se frem til lavere eller slet ingen dækningsafgift, hvis det i første omgang lykkedes at få 150 borgere i arbejde og ud af arbejdsløshed. Et løfte som borgmester Jacob Bjerregaqard (S) gav på årets Nytårskur den 28. januar, der var arrangeret af Business Fredericia og Fredericia Kommune. Læs mere her.
Januar 2016
27.
Uddannelsen International Transport og Logistik er blandt de første uddannelser til Fredericias nye campus
IBA bliver den første uddannelsesinstitution i det kommende campus i Fredericia. Allerede fra august udbydes en lang række nye efter- og videreuddannelser i Fredericia. Læs mere her.
22.
500 job er på vej i transportbranchen
Kommunen investerer store beløb i at opkvalificere ledige til arbejde inden for transport, lager og logistik grundet væksten i transportsektoren i lokalområdet. Læs mere her.
December 2015
31.
Dialogmøde om praktiske forhold i DanmarkC - 23. marts kl. 15.00
Fredericia Kommune inviterer til dialogmøde med virksomheder med tilknytning til DanmarkC-området for at drøfte muligheder og begrænsninger vedrørende parkering, henstilling af trailere, skiltning o.l. for en midlertidig løsning.
Læs mere og tilmeld dig her

 
23.
Fredericia opruster
En kort opsamling på nogle positive udviklingsområder i 2015 men også potentialer for Fredericia i det nye år. Se videoklip her
November 2015
3.
Topmøde 2015
Transportbranchen, erhvervsorganisationer, fagbevægelen, medlemmer af Fredericia Kommune og flere andre var samlet for at drøfte fremtidsplaner for Taulov Transportcenter.

EUs udpegede sidste år Taulov Transportcenter til et europæisk transportknudepunkt i kraft af sin centrale placering i Danmark, der forbinder Skandinavien med den nordlige del af kontinentet.

Defor mødtes branchefolk og politikere for at drøfte de lokale muligheder og udfordringer, som man står overfor, bl.a. med etablering af større og bedre servicefaciliteter for chauffører.

I alt var 125 tilmeldt konferencen, der fandt sted hos Audi Fredericia i Kongens Kvarter.

Se mere i informations mappen under menu referater og information 
 
November 2014
11.
Etablering af snebro
Etablering af snebro. Indvielse d. 2/12 2014 kl. 15:00. Læs mere
Marts 2013
14.
Velkommen til nyt medlem i Taulov Transportcenter: Arla Foods amba
Vi er rigtig glade for at kunne byde velkommen til et nyt medlem i Taulov Transportcenter.

Arla Foods logistikdivision for indsamling af alt mælk hos ejere/leverandører i Syddanmark har domicil på mejeriet i Taulov. Her er opgaven at forsyne alle mejerier i hele regionen med den planlagte mælkeråvare, hvad angår mængde, tid og kvalitet, således at de kan producere de mælkeprodukter, som forbrugerne efterspørger. Geografien er derfor afgørende, når Arla placerer sine aktiviteter, og Taulov er derfor ingen tilfældighed.
December 2012
14.
Taulov Transportcenter's område opgraderet til "Vinterklasse 2"
Taulov Transportcenter er blevet opklassificeret til "Vinterklasse 2". Servicemål og metode for klasse 2 er som følger:

Tilstræbes holdt farbare uden væsentlige gener. Saltning hhv. snerydning udføres alle dage mellem kl. 5.00 og kl. 18.00. Servicemålet opnås ved:

- Glatførebekæmpelse (saltning) igangsættes ved konstateret glat føre inden for nævnte tidsinterval
- Snerydning igangsættes ved drivedannelse eller 5-8 cm jævnt lag inden for nævnte tidsinterval.

Se kort over området inkl. "Vinterklasse 2"-markering
November 2012
28.
Bil Transport Kompagniet A/S "bor" nu også i Taulov
Vi vil hermed gerne byde Bil Transport Kompagniet velkommen i Taulov! Virksomheden har bl.a. overtaget de tidligere Arne Hansen-bygninger og har desuden en stor præsentationsflade ud til Skærbækvej. I baggrunden kan man ane ELP A/S' blå haller og til højre Ib Karlskov A/S' bygninger.


 
28.
Ny "vejviser på Nordensvej
Vi er rigtig glade for den nye vejviser-stander på Nordensvej, som gør det lettere for besøgende at finde vej til rette sted.

September 2012
24.
HUSK konferencen "De dyre dieseldråber"

Konferencen finder sted d. 26. sept. kl. 9-13 på Hotel Scandic, Kokholm 2, 6000 Kolding og afholdes af Syddansk Logistik Forum.

 

Formålet med konferencen ...

De fortsat stigende udgifter til diesel er efterhånden blevet en stor og alvorlig beslatning på transportkontoen, der forøger dine omkostninger pr. bil, og desværre ser det ikke ud til, at prisen på diesel vil falde -  tværtimod. Derfor "æder" dieseldråberne dit overskud. Af den grund gennemgås de mange forskellige tiltag, du kan gøre for at opnå besparelser på dit dieselforbrug.

 

Program:

08.30 Registrering, morgenkaffe og rundstykker

09.00 Velkomst v/ Henry Dyrlund, formand for Syddansk Logistik Forum

09.10 Hvordan kan kørselsoptimering hjælpe? v/ Jan Ankersen, Falck Sirius

09.40 Hvad kan smøremiddel gøre? v/ Torben D. Rasmussen, OK

10.00 Så meget diesel sparede vi! v/ Henrik Ringskær, SPF Danmark

10.30 Kaffepause

10.50 Hvad gør lastbilproducenterne? v/ Erling Petersen, Scania

11.20 Hvad betyder bedre diesel? v/ Christopher Mercado, Shell

11.50 Hvordan kan uddannelse hjælpe? v/ Leif Roes Jacobsen, EUC

12.20 Hvad betyder dækkene? v/ Hans Madsen, Continental

12.50 Afrunding v/ Henrik Dyrlund, formand for Syddansk Logistik Forum

13.00 Frokost

 

Tilmelding: info@logistik-forum.dk

Pris: Medlemmer af Syddansk Logistik Forum = DKK 640 + moms // Ikke-medlemmer = DKK 960 + moms

 

Se invitation her (pdf)

18.
Pressemeddelelse: Anneberg A/S flytter ind i Taulov Transportcenter
Transportfirmaet Anneberg A/S etablerer parkeringsfaciliteter til 52 lastiler i Transportcenteret på Børupvej i Taulov Transportcenter.

Anneberg A/S med hjemsted i Spjald i Nordjylland har netop købt en 13.000 m2 stor grund af FredericiaKommune. På arealet vil firmaet etablere pareringsfaciliteter til 52 lastbiler/ trailere. De ti vil firmaet selv råde over, mens resten vil blive lejet ud til andre transportfirmaer.

Sikkerhed i top
Parkeringsarealet bliver etableret med hegn. Det vil være oplyst i de mørke timer og blive overvåget med video, så sikkerheden er helt i top, oplyser Jan Pedersen, adm. direktør i firmaet.

Usikkert at parkere i det offentlige rum
"Vi har oplevet, at det mange steder er svært at parkere sikkert og forsvarligt med lastbiler, ligesom vi flere ange har fået stjålet diesel, når bilerne har været parkeret på offentlige pladser. Og pladsen her i Taulov er helt perfekt. Det er jo her alle mødes, hvadenten man skal nord-, syd-, øst- eller vestover," siger han.

Attraktivt for transporterhvervet
Troels Lemonius, chefkonsulent i Fredericia Erhvervsudvikling, er meget glad for, at transportcenteret nu får et firma ind, som tilbyder parkeringsfaciliteter.

"Centeret bliver endnu mere attraktivt for transporterhvervet, hvlket er en klar strategisk styrkelse af Taulov Transportcenter. Det er der flere virksomheder, som har efterlyst", siger han.

Mange interesserede firmaer
Firmaet har allerede fået en del henvendelser fra andre transportfirmaer, som er interesserede i at leje sig ind, hvilket kan ske på årsbasis eller som fleksibel dagleje. Jan Pedersenforventer også, at en del udenlandske lastvogne vil benytte sig af muligheden for at parkere under trygge forhold.

Anneberg A/S går i gang med at etablere pakeringsarealet, som også får et mindre folkerum til chaufførerne, så hurtigt som muligt. Firmaet forventer at kunne tage pladsen i brug i løbet af foråret 2013.
Juni 2012
19.
Pressemeddelelse: Et stærkere Danmark C
Når man råber i flok, står man stærkere, man kan råbe højere og blive hørt af flere. Dét er netop tanken bag interesseorganisationen Taulov Transportcenter, der arbejder for et stærkere Taulov og Fredericia og en stærkere Region Syddanmark på transport- og logistikområdet. Organisationen har netop fået ny bestyrelse.

-Det er oplagt, at vi står sammen for at styrke vores position regionalt, nationalt og internationalt, siger formand for Taulov Transportcenter Kim Thorstein-Nielsen, der udover formandsposten i Taulov Transportcenter driver Elbo Logistik Partner A/S i Taulov. – Transport- og logistikvirksomhederne i Taulov- og Fredericiaområdet ligger i det, der ofte kaldes Danmark C, lige i knudepunktet i transportstrømmene mellem Norden og kontinentet, så her er helt optimale forhold for konkurrencedygtig distribution og produktion, uddyber han. – Det skal vi naturligvis udnytte på allerbedste vis. Og det gør vi endnu stærkere, når vi står sammen.

Den nye bestyrelse i Taulov Transportcenter har netop konstitueret sig og består af følgende medlemmer, der alle til daglig sidder i nøglepositioner i transport- og logistikvirksomheder i området: Formand Kim Thorstein-Nielsen (ELP A/S), næstformand Jakob Manori (Post Danmark Pakkecenter), kasserer Bent Walter Jensen (P. Fournaise), medlem Elsebeth Karlskov (Ib Karlskov Transport), medlem Jens Peter Peters (ADP) samt suppleant Ib Nielsen (Danske Fragtmænd). Nogle af de ting, som bestyrelsen allerede nu har ”i kikkerten” er infrastrukturen i Taulov, herunder færdiggørelsen af Europavej, parkeringspladser til lastvognstrailere, cykelstier og busforbindelser, så folk, der arbejder i området kan komme på arbejde.

Mads Bryde, der er afdelingsleder hos Super Dæk Service Fredericia, har netop indgået en medlemsaftale med Taulov Transportcenter og siger herom: – Det er oplagt at blive ”en del af familien”, når vi laver det, vi laver. Vi kan kun tilslutte os tanken om, at der opstår synergier, når vi står sammen, forklarer han og uddyber: - Taulov og Fredericia er et trafikalt knudepunkt, hvor vi bliver meget synlige, og hvor lastbiler har endnu nemmere adgang. Vi købte tidligere i år grunden i Taulov, da den ligger helt perfekt for os: Med masser af industrivirksomheder som nærmeste naboer og tæt på motorvejen, hvor alle vores kunder er og dagligt kommer forbi. Super Dæk Service Fredericia stiler efter at flytte ud i nye bygninger på grunden i Taulov om ca. et års tid, dvs. til næste sommer.

Taulov Transportcenter er en interesseorganisation, der består af medlemmer/medarbejdere fra transport- og logistikvirksomheder i primært Taulov og Fredericia. Organisationen har en bestyrelse, der tegner organisationen udadtil, og som er ansvarlige for markedsføring, medlemsrekruttering, samarbejde, koordinering og projekter. Organisationens mål er at synliggøre centret for at sikre samarbejde og koordinering på tværs af virksomheder, sektorer og brancher i kommunen, regionen, nationalt og internationalt.